Ontmoet Moses

Moses
Moses
Moses is een echte fietskussenexpert. Hij maakt deze kussens al jaren voor lokale fietstaxi’s, maar is vereerd met de interesse uit Europa. Hij knipt de juiste stoffen op maat, en met z’n klassieke voetaangedreven Singer naaimachine stikt hij de hoes van jouw fietskussen in elkaar. Daarna vult hij deze op met gerecycled materiaal en spijkert hij de gevulde hoes vast aan het plankje. Voor extra vrolijkheid kan hij nog een leuke franje toevoegen.
Moses is een zelfstandige ondernemer in Kibuye, de grootste markt van Oost-Afrika. Hij is getrouwd en heeft 6 kinderen, zijn werk stelt hem in staat hen naar school te laten gaan. Kevin, zijn oudste zoon heeft de middelbare school afgerond en helpt soms mee in het bedrijf.

Ontmoet George

George
George
George is timmerman en maakt de plankjes voor onze klassieke bodaboda fietskussens. Hij zoekt het juiste hout in de lokale houtzagerijen en zaagt, schaaft en schuurt dit netjes tot mooie, sterke plankjes. Twee gaten erin en klaar is George! Tevens is hij degene die de orders vanuit Nederland aanneemt en doorgeeft aan Moses. Hij zorgt ervoor dat de zaken soepel verlopen en de kussens op tijd bij de vervoerder worden afgeleverd.
George heeft zijn eigen houtbewerkingszaak ook op Kibuye. Van de opbrengst onderhoudt hij zijn gezin en vele andere familieleden. Hij maakt van alles, van kasten tot stoelen tot hemelbedden. Met de verdiensten vanuit Bodaboda.nl heeft George onder andere geïnvesteerd in een grote tent die hij verhuurd op bruiloften en andere feesten.